Fotografie

landschap Landschap
Een landschap is een fysiek stuk grond, gestoffeerd met levende en levenloze natuur, én vaak ook met bouwsels van mensen.  Je kunt het bezoeken: er lopen, rijden, varen of overheen vliegen.

Plant en dierzilveren maan
Elk landschap heeft zijn karakteristieke planten en dieren. Biologen hebben al ca 4 miljoen soorten beschreven (en ontdekken nog steeds  nieuwe!). Een fractie daarvan kwam voor mijn camera.

Fladderiepenbosje op inundatieplek  langs Hierdense Beek Bos
Misschien wel mijn favoriete landschap.  Wat bos zo bijzonder maakt? Het zijn de grote – en vaak langlevende – bomen die me boeien, en de ongelooflijke variatie aan planten en dieren. Een niet door de mens gemanipuleerd bos is een wereld op zich.

BeeldreportageHvdB20111105-020
Met één foto is het lastig om een verhaal te vertellen. Met een serie lukt dat veel beter. Daarom maak ik graag reportages. Dan kan ik mijn onderwerp van verschillende kanten belichten, er bovenop kruipen en weer afstand nemen, of spelen met de tijd.

_MG_7167Beeldpoëzie
Soms heb ik genoeg van scherpe foto’s – ze geven weinig ruimte voor verbeelding. Steeds vaker experimenteer ik met  vage beelden waarbij je wél vrij kunt fantaseren. Het gaat me vooral om sfeer. Ik zoek de grens tussen droom en werkelijkheid.

Dans en theaterHartSchrift, Telder: met Lex te Dorsthorst en Anna Fransen
Schoonheid en spanning vind ik ook in dans en theater. Het is een hele andere tak van fotografie, maar prachtig om te doen. Vooral als het geen alledaagse voorstellingen zijn. Het brengt mij vaak toch weer buiten, in schemerlicht, bij weer en wind.

Natuur in tekst en beeld