Over bosbeeld

Natuur is mijn passie. En ik vind het leuk om mijn kennis en natuurbelevenissen  aan anderen over te brengen. Of het nu leken zijn of deskundigen, jong of oud, dat maakt niet uit. Elke persoon die ik weet te boeien, blij maak, of stimuleer om de natuur  beter te bekijken of dieper te beleven, is er weer één.

Verhalenverteller kan je me noemen.  Verhalen met foto’s of met woorden. Het liefst beide.

Daarnaast fotografeer ik (moderne) dans en theater. Een hele andere tak van sport, maar wel een hele mooie.  Naast schoonheid is het hier beweging en dramatiek die ik met mijn camera probeer te vangen.

Op deze website ziet u voorbeelden van mijn teksten, artikelen en foto’s. Veel ervan is gepubliceerd. Deels is het vrij werk, soms nog experiment.

Mijn achtergrond
Na een studie aan de Wageningen Universiteit (bos- en natuurbeheer) werkte ik jarenlang bij Staatsbosbeheer. Eerst als ecoloog, later als  communicatieadviseur. Daarnaast was ik freelance fotograaf. Maar de vrijheid lokte…
Sinds 2009 ben ik zelfstandig tekstschrijver en fotograaf.

Kennisoverdracht loopt als een rode draad door mijn carrière. Al als ecoloog schreef ik teksten voor brochures en infopanelen, gaf ik (pers)excursies en werkte ik mee aan een groen radio-programma. Binnen Staatsbosbeheer leerde ik collega’s de nieuwste inzichten bij duurzaam bosbeheer.

Samen werken
Zoals veel zelfstandigen werk ik nauw samen met andere creatieven. Mijn netwerk omvat grafisch ontwerpers, webbouwers,  andere schrijvers en beeldproducenten.

Zoekt u een groene schrijver, of een beweeglijke fotograaf? Ik zal u graag helpen. Mail of bel voor een vrijblijvend gesprek.

Hans van den Bos