Goudjakhals – tussen wolf en vos

En weer is er een vreemdeling uit het Midden-Oosten via de Balkanroute ons land binnengeslopen. Goudjakhals heet deze gelukzoeker. Het eerste exemplaar is vorige maand door een fotoval op de Veluwe betrapt. Het is een hondachtige, iets tussen wolf en vos.

Een bioloog vertelde op de radio dat de goudjakhals al tientallen jarig bezig is om zijn leefgebied naar West-Europa uit te breiden. Hij noemt het een natuurlijk proces. Een definitieve vestiging in ons land ziet hij nog niet snel gebeuren. Maar ik vertrouw het niks. Want deze Gutmensch zei ook: “Het zijn sociale dieren, ze leven in familiegroepen.”
En daar begint het gedonder. Je zult zien, ze fokken als konijnen: het begint met één, maar zó zijn ze met duizenden! Bovendien, de positief getinte berichtgeving over dit eerste exemplaar heeft een aanzuigende werking op soortgenoten die nog op de Balkan dwalen. Dat moet je niet willen willen!

Het dier is een opportunist, het eet van alles: aas, fruit, insecten, maar vooral jaagt het op levende dieren zoals hazen en konijnen. Een typische gelukszoeker dus!
Het ruikt en hoort zeer goed, en kan op grote afstand prooien speuren. De kans dat je het schuwe beest ziet is gering, want het is vooral ‘s nachts en in schemering actief. Nog eerder maak je kans om het te horen huilen.

Wat zoekt de klaploper hier? Weet het dier niet dat wij hier niet zo van vreemdelingen houden? En stiekem over grenzen sluipen heeft al helemaal geen pas. Eerst netjes aanmelden in Griekenland en dan in de opvang. Zo zijn onze regels.

Wij hardwerkende Nederlanders laten toch niet zomaar gebeuren dat deze illegaal legaal verklaard wordt en zo, terwijl de thuishulp uitgekleed wordt en de rijen bij de voedselbank zich opstapelen?
Bovendien: eigen honden eerst! Onze eigen lieve viervoeters mogen van naïeve boswachters  niet eens loslopen in de natuur, en dat agressieve buitenlandse tuig wordt niets in de weg gelegd. Het moet niet gekker worden!

Het gevaarlijke beest draagt vast enge ziektes met zich mee. Daarom zeg ik: direct grenzen sluiten en hekken dicht. Nu kan het nog!

Kom ook in actie. Nú!
Het is allemaal de schuld van Europa en de schandalige journalisten van de linksekerk!

Genoeg is genoeg!!!

2 gedachten over “Goudjakhals – tussen wolf en vos”

    1. Er lopen – blijkt uit jouw reactie – blijkbaar méér vreemde snuiters op de Veluwe. Waar blijft de politie, om hun identiteit vast te stellen?
      Onderzoekers van Alterra willen dat bij dit dier doen via het DNA. Daarvoor moeten ze wel eerst poep of haren zien te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.